Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki ajaa Enterprisen vuokra-autolla huolettomasti 60 000 kilometriä vuodessa

Enterprise ja KHL-jääkiekkojoukkue Jokerit aloittivat yhteistyön vuonna 2021. Sopimuksen myötä toimitimme vinon pinon vuokra-autoja joukkueen jäsenille, mukaan lukien joukkueen päävalmentajalle Lauri Marjamäelle. Kysyimme Volvo XC60 -citymaasturilla ajavalta Marjamäeltä, millaisia ominaisuuksia hän autossaan arvostaa.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki vastaa hyväntuulisena puhelimeen. Soitamme hänelle kyselläksemme autoiluun liittyviä kysymyksiä – kyseessä ei ole Marjamäen leipälaji, mutta kiireisen kiekkogurun äänestä ei voi aistia pienintäkään turhautumista aiheeseen liittyen. Toisaalta autoiluhan koskettaa lähes meitä kaikkia, joten kukapa siitä ei haluaisi silloin tällöin keskustella.

Kuljettajana Marjamäki kuvailee olevansa rauhallinen ja käytännönläheinen. Lähes kaikkihan ovat omasta mielestään keskivertoa parempia kuskeja, mutta Marjamäki suhtautuu omaan ajamiseensa realistisesti.

– Tärkeintä autossa on, että sillä pääsee paikasta A paikkaan B. Tulee ajettua noin 60 000 kilometriä vuodessa, joten ajaminen on rutiinia ja joskus ajatukset pyörivät tietysti muuallakin kuin siinä itse ajamisessa. Siinä mielessä toisinaan voisi olla vähän tarkkaavaisempikin. Vahingoilta on kuitenkin vältytty, Marjamäki naurahtaa.

Jokereiden ulkomaanreissut taittuvat bussilla, joten omia ajokilometrejä Marjamäelle kertyy pääasiassa Suomen rajojen sisällä. Ajomatkojen aikana päävalmentajan autossa soivat puhelin sekä kotimaiset radiokanavat.

– Lähinnä Tampereen ja Helsingin väliä suhailen, kun asun Tampereella ja käyn töissä Helsingissä. Tykkään kuunnella autossa musiikkia, mutta olen sen suhteen aika kaikkiruokainen. Radiokanavat vaihtuvat viikoittain ihan fiiliksen perusteella. Jos kuuntelen tällä viikolla Suomipoppia, niin ensi viikolla saattaa soida vaikka Iskelmä.

– Aika paljon tulee jauhettua myös puhelimessa. Automatkoilla on aikaa soitella, ja autoon sisäänrakennetun handsfreen avulla on näppärä vaihtaa kuulumisia ystävien, tuttavien ja sukulaisten kanssa.

Marjamäen mielestä tärkeintä vuokra-auton valinnassa on turvallisuus

Marjamäki ajaa pääsääntöisesti hänen omaan käyttöönsä varatulla Volvo XC60 -citymaasturilla, joka kuuluu Enterprisen nelivetoisten maastoautojen Premium-luokkaan. Paljon ajavan päävalmentajan autonvalinnassa painoivat ensisijaisesti turvallisuus sekä ajomukavuus.

– Kyllä turvallisuus on ollut minulle autossa aina kaikkein tärkeintä. Olen ajanut useita erilaisia vuokra- ja leasing-autoja viimeisen kymmenen vuoden aikana. Matalia farmariautojakin on ollut, mutta olen mieltynyt korkeampiin citymaastureihin. Korkea maavara ja neliveto takaavat, että autosta on hyvä näkyvyys ja liikkeelle pääsee säällä kuin säällä.

Korimallin ja vetotavan lisäksi Marjamäen vuokra-auton valintaan vaikutti eräs tietty lisävaruste, josta on hyötyä erityisesti silloin, kun päivittäiset ajomatkat voivat olla jopa satoja kilometrejä.

– Lisävarusteiden suhteen olen muuten melko vaatimaton, mutta mukautuva vakionopeudensäädin on autosta hyvä löytyä. Pitkän maantieajon mukavuus ja turvallisuus paranevat, kun ei tarvitse jatkuvasti kytätä nopeusmittaria ja turvaväliä, Marjamäki pohtii.

Jokereiden päävalmentaja on tyytyväinen Enterprisen autonvuokrauspalvelun joustavuuteen sekä vuokra-auton huolettomuuteen

Marjamäki sai ensimmäisen Enterprisen vuokra-auton käyttöönsä alkuvuodesta 2021. Auto on ehtinyt vaihtua välissä kerran, mutta molemmat olivat Volvo XC60 -citymaastureita. Ensimmäisessä autossa ei ollut Marjamäen mukaan mitään vikaa, mutta siitä puuttui sisäänrakennettu navigaattori, joka on vaihtelevissa maisemissa ajavalle päävalmentajalle tärkeä ominaisuus.

– Ensimmäisen auton hain Enterprisen toimipisteeltä Helsingin Herttoniemestä. Vaihto navigaattorilla varustettuun versioon sujui nopeasti ja joustavasti, sillä uusi auto toimitettiin suoraan Tampereen toimipisteelle.

Kiitosta Marjamäeltä saavat erityisesti Enterprisen autonvuokrauspalvelun joustavuus sekä vuokra-autoilun huolettomat ajokilometrit.

– Auton perushuollot, renkaanvaihdot ja muut ovat sujuneet vaivattomasti lähimmällä Enterprisen huoltopisteellä, ja huoltojen ajaksi saa aina tarvittaessa sijaisauton. Palvelu on pelannut kaikin puolin, ja arvostan vuokra-autossa erityisesti sen huolettomuutta, kun kaikki sisältyy kiinteään kuukausisopimukseen.

Päävalmentaja suosittelee vuokra-autoa meneville ihmisille, jotka reissaavat paljon ja arvostavat autoilussa huolettomuutta, sekä yrityksille, joiden käyttötarve vaihtelee liiketoiminnan ja sesonkien mukaan.

– Sama huolettomuus pätee myös Suomen ulkopuolella. Jos olisi tarvetta lähteä esimerkiksi parin kuukauden työkomennukselle Saksaan, vuokra-auto on erinomainen vaihtoehto. Ei tarvitse kuin hakea auto Enterprisen paikalliselta toimipisteeltä, ajella reissun ajan ja palauttaa auto, kun tarve loppuu.

Kaipaatko huolettomuutta yrityksesi autoiluun? Ota yhteyttä ja suunnitellaan juuri teille sopiva vuokra-autopaketti!

 

Julkaistu 31.1.2022
 

Vuokraa auto alle 30 päiväksi

Taitarkastele / muokkaa / peruuta varaus

Noutopaikka

Noutoaika

Palautusaika

Ikä

Yrityksen asiakasnumero/
Kampanjakoodi


Kuva

Tarvitsetko pidempiaikaisen yritysauton?

Joustava Mini-Lease-palvelu on paras leasingmalli, kun tarvitset yrityksellesi henkilöauton, tila-auton tai pakettiauton yhdeksi kuukaudeksi tai pidemmälle ajalle. Mini-Lease sisältää vakuutuksen, tiepalvelun ja maksuttomat huollot.

Lue lisää