Kysymyksiä ja vastauksia Mini-Leasesta

Miten minileasing-sopimuksen auto määräytyy ja voinko vuokrata muita kuin sivuilla esiteltyjä malleja?

Tarjoamme minileasing-sopimusta myös muihin autoluokkiimme ja automalleihimme, joita ei ole esitelty sivustolla. Huomioithan, että varaus tehdään autoluokalle eikä yksittäiselle mallille. Pyrimme kuitenkin aina täyttämään asiakkaan toiveen automallin suhteen, mikäli se on mahdollista. Tarjoamme maksullisena lisäpalveluna auton mallitakuun ja muita erikoistoiveita koskevia pyyntöjä. Voit kysyä mahdollisista kampanjoistamme asiakaspalvelustamme.

Mitä minileasing maksaa?

Hinta määräytyy valitun ajoneuvoluokan ja ajokilometrien perusteella, jossa on kuukausihintaan sisältyvä kilometriraja. Auton lisäksi vuokraussopimus sisältää kaikki pakolliset autoiluun liittyvät maksut, yhden lisäkuljettajan, pakollisen liikennevakuutuksen sekä vahinkovakuutuksen autoluokan mukaisella omavastuulla, auton huollon ja vuodenaikaan sopivat renkaat. Maksat vain polttoaineesta, kaikki muu sisältyy vuokraushintaan. Tarpeesi mukaan voit ostaa erillisen lisäkilometripaketin ja laskea omavastuuosuutta kuukausittaisella lisämaksulla, kysy lisätietoja lisäpaketeista asiakaspalvelustamme. Kuukausimaksun lisäksi vuokrausajaksi tehdään erillinen 300 euron katevaraus kattamaan auton pienet vahingot. Katevaraus palautetaan auton palauttamisen ja lopputarkastuksen jälkeen sillä edellytyksellä, ettei autosta löydy huomautettavaa.

Miten minileasing maksetaan?

Minileasing sopimus maksetaan samalla tavalla kuin normaali autonvuokraus. Hyväksymme maksutavaksi Mastercard- ja VISA-luottokortit. Huomioithan, että kuukausivuokran päälle tulee kiinteä 300 euron katevaraus, joka palautetaan auton lopputarkastuksen jälkeen, jos autosta ei löydy huomautettavaa. Vuokraajan tulee olla käytetyn maksukortin haltija.

Kuinka kauan minileasing-sopimus kestää?

Minileasing sopimuksen kesto määräytyy tarpeen mukaan. Tarvitset autoa sitten vuorokaudeksi, viikoksi tai useammaksi kuukaudeksi. Sopimusta voidaan tarvittaessa pidentää tai lyhentää sopimuskauden aikana. Minimivuokrausaika on kuitenkin 30 vuorokautta.

Kuinka vanha minun pitää olla vuokratakseni auton?

Sinun on oltava vähintään 19-vuotias ja ajokortti on ollut voimassa vähintään vuoden ajan.

Voinko saada auton toimitettuna?

Auton kotiintoimitus on maksullinen lisäpalvelu 100 € / toimitus ja on saatavilla kaikkialle Suomessa, Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Auto toimitetaan kotiovellesi 1-3 arkipäivän kuluessa tilauksestasi.

Kuka saa ajaa autoa?

Kaikki sopimukseen kirjatut kuljettavat saavat ajaa minileasing-autoa. Yksi lisäkuljettaja sisältyy perushintaan ja kuljettajia saa lisätä myös kesken sopimuskauden erillisellä lisämaksulla, ota yhteyttä asiakaspalveluumme kuljettajien lisäämiseksi. Mikäli vahingon sattuessa autoa on ajanut sopimukseen lisäämätön tai ajokortiton henkilö, vakuutus ei ole voimassa miltään osin ja vuokraaja joutuu korvaamaan mahdolliset vahingot ja lisämaksut täysimääräisesti.

Miten auton tankkauksen suhteen toimitaan?

Vuokra-auto luovutetaan vuokraajalle aina täyteen tankattuna ja auto tulee palauttaa täyteen tankattuna. Jos auto palautetaan vajaalla tankillisella, eikä erillistä tankkauspalvelusopimusta ole tehtynä, veloitamme puuttuvasta polttoainesta 4,34 € / litra ja lisäksi palvelumaksun 35 € / ajoneuvo. Vuokratessasi täyssähköisen ajoneuvon luovutamme auton käyttöösi aina vähintään 80 % ladattuna, ja voit palauttaa sen lataamatta.

Mitä jos autolle tapahtuu jotain?

Jos autolle tapahtuu jokin mekaaninen vika vuokra-aikana, ota yhteys 24/h tiepalveluun. Tiepalvelun tarjoaa kumppanimme Falck. Yhteystiedot löytyvät vuokra-autosta ja verkkosivujemme yhteystiedot-sivulta.

Minne palautan auton?

Sopimuksen päätyttyä auto palautetaan tankki täynnä etukäteen sovittuun sijaintiin. Voit tiedustella asiakaspalvelustamme erillistä noutopalvelua, jonka hinta riippuu aina auton noutopaikasta.

Kuinka monta kilometriä saan ajaa?

Kuukausittainen perushinta sisältää 2 000 ajokilometriä. Tarpeidesi mukaan voit ostaa 500 ylimääräistä ajokilometriä 100 € / kuukausi.

Saanko ajaa autolla ulkomaille?

Kyllä, mutta Enterprisen auton saa viedä vain: Alankomaat, Andorra, Belgia, Espanjan, Italia, Irlanti, Itävalta, Kroatia, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Monaco, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tsekki, Unkari, Viro ja Yhdistynyt kuningaskunta.

Veloitamme lisäpalvelumaksun 60 € / rajan ylittäminen (sis. alv). Lisämaksun lisäksi vaaditaan aina kirjallinen lupa auton viemiseksi Suomen rajojen ulkopuolelle. Sinun tulee ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme vähintään 7 vuorokautta ennen matkasi alkua, jotta voimme luvata sinulle tarvittavat dokumentit.

Tärkeää huomioida, ettei autoa saa viedä Venäjällä. Baltiaan ja Puolaan matkustettaessa asiakas on vastuussa 20 % auton arvosta varkaus- ja vahinkotapauksissa, vaikka asiakkaalla olisi ostettuna erillisenä lisäpalveluna omavastuun puolittaminen.

Nastattomat talvirenkaat on tilattava vähintään 14 vuorokautta aiemmin matkustettaessa Skandinavian ja Baltian ulkopuolelle. Asiakas vastaa täysimääräisesti talvirenkaiden vaihtoon liittyvistä kustannuksista.