Aktiviteetit ja tapahtumat Oulussa – rakastu merelliseen Ouluun

Aktiviteetit ja tapahtumat Oulussa – rakastu merelliseen Ouluun

Oulu on yksi Suomen suurimpia kaupunkeja ja sitä voisi nimittää Pohjois-Suomen pääkaupungiksi, sillä se on vanhin ja suurin kaupunki pohjoisessa. Yliopistokaupunkina Oulu tarjoaa tekemistä, näkemistä ja koettavaa niin opiskelijoille ja asukkaille kuin loma- ja työmatkalaisillekin. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva kaupunki vetää puoleensa merellisyydellään ja sopivan kokoisella, virkeällä keskustallaan. Oulun nähtävyydet löytyvät helposti ja niissä riittää tutustuttavaa useaksi päivää.

Historiallisuus ja tekemistä Oulussa


Oulu on perustettu vuonna 1605, mutta alueen historia ulottuu tietysti siitä paljon kauemmaksikin. Oulu-nimen alkuperän uskotaan olevan noin vuodelta 1000. Oulussa on säästynyt vain vähän satoja vuosia vanhoja kohteita, mutta Oulun historiaan pääsee kyllä tutustumaan museoissa.


Oulun Linnansaaresta löytyvät jäänteet Oulun linnasta, joka rakennettiin valmiiksi vuonna 1590. Linna rakennettiin ruotsalaisten sotaretkien tukikohdaksi. Linnan raunioita on edelleen nähtävissä Oulujoen suistossa olevalla Linnansaarella, ja niiden yhteydessä sijaitsee upea, puinen, kauniisti koristeltu Tähtitornin kahvila, joka on avoinna aina vapusta pitkälle syksyyn. Tähtitornin kahvilan tornista on kauniit näkymät ja sen kellarista löytyy pieni näyttely Oulun linnasta.

 

Tähtitornin kahvilasta on kätevää jatkaa matkaa joko Ainolan puistoon tai Pikisaareen, jotka molemmat ovat Oulun kauneimpia paikkoja. Pikisaaren sanotaan olevan Oulun viihtyisin kaupunginosa. Sen miljöö on suojeltua ja sieltä löytyvät muun muassa ravintola Sokeri-Jussin Kievari sekä Oulun vanhin puurakennus, jossa on nykyisin Merimiehenkoti-museo.

 

Oulun nähtävyydet autolla


Autoilevalle Oulun sijainti on ihanteellinen ja Oulusta on nopeaa matkustaa eri puolella oleviin lomakohteisiin. Valtatie 4 kulkee Oulun läpi Helsingistä Utsjoelle, mutta Oulusta alkavat myös valtatie 20, joka johtaa Kuusamoon, valtatie 22, joka johtaa Kajaaniin sekä valtatie 8, joka erkanee valtatie 4:stä Limingan kohdalla ja johtaa Turkuun.

 

Oulu ja sen ympäristö tarjoavat runsaasti nähtävää ja koettavaa. Oulun edustalta löytyy yksi Suomen komeimpia hiekkarantoja, Nallikari. Rannan lisäksi alueelta löytyvät monenlaiset aktiviteetit koko perheen iloksi. Lisäksi nähtävyytenä alueella on postmodernia arkkitehtuuria edustava Nallikarin näkötorni.


Lisää veden äärellä olevia nähtävyyksiä tarjoilee todellista vanhan ajan tunnelmaa tihkuva ulkoilmamuseo, Turkansaari. Turkansaareen pääsee Oulusta helposti. Matkaa keskustasta on 16 kilometriä. Helpoimmin perille löytää Kainuuntieltä, josta löytyvät hyvät opasteet.

 

Autoilevana reissaajana Oulusta on todella nopeaa matkustaa myös Hailuotoon, joka on upea saari pitkine, rauhallisine rantoineen. Hailuotoon pääsee autolautalla Oulunsalon lauttarannasta, jonne Oulun keskustasta on matkaa noin 20 kilometriä.

 

Oulunsalon lentokenttä on monen matkailijan saapumispaikka. Lomailijan tai työmatkustajan ei tarvitse stressata, kuinka liikkua lentokentältä kaupunkiin tai muualle lähialueelle. Lentokentältä löytyy Enterprisen autovuokraamo, josta löytyy monipuolinen valikoima vuokra-autoja kaikenlaiseen ajamiseen. Autonvuokraus Oulussa mahdollistaa monipuolisen tutustumisen alueen nähtävyyksiin, tapahtumiin ja aktiviteetteihin!

 

 

Lue myös