Helsingin nähtävyydet autolla – Näe ja koe Uusimaa ja pääkaupunkiseutu muutamassa päivässä

Helsingin nähtävyydet autolla  – Näe ja koe Uusimaa ja pääkaupunkiseutu muutamassa päivässä

Helsingin nähtävyydet ovat vertaansa vailla. Vuodenajoista riippumatta Helsinki ja koko pääkaupunkiseutu tarjoavat nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille liikkujille ja matkailijoille. Pitkään Helsingissä asunutkin voi löytää uusia näkökulmia kotikaupunkiinsa, kun lähtee katselemaan Helsingin nähtävyydet autolla. Koko Uusimaa on täynnä toinen toistaan kiehtovampia nähtävyyksiä, tapahtumia ja aktiviteetteja. Tutustu, ihastu ja vaikutu historian, kulttuurin ja elämysten keskellä!

Merellinen, historiallinen ja kulttuurinen kaupunki – nähtävää ja tekemistä Helsingissä
 

Helsinki on merellinen kaupunki, jonka historia ulottuu pitkälle keskiajan taakse. Meri ja vesireitit ovat olleet vahvasti vaikuttamassa Helsingin kehittymiseen.
 

Historia jättää aina jälkensä, ja näitä jälkiä Helsingin ja Uudenmaan alueella riittää tutkittavaksi meille vielä tänäkin päivänä. Helsinki tarjoaa liikkujalle lukemattomat määrät historiallisia nähtävyyksiä, kuten erilaisia museoita, kirkkoja, arkkitehtuurisia rakennuksia sekä puistoalueita.

Yksi tunnetuimpia merellisiä Helsingin nähtävyyksiä on tietysti Suomenlinna, joka on upea merilinnoitus Helsingin saaristossa. Suomenlinna kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Sen jännittäviä alueita voi tutkia itsekseen tai opastetuilla kierroksilla. Lisäksi alueella on museoita, ravintoloita ja tapahtumia jokaiseen makuun.

Muuta historiallista nähtävää tarjoavat tietysti myös Senaatintori ja Tuomiokirkko, joiden historia ulottuu ainakin 1800-luvun alkuun. Tärkeinä tapaamispaikkoina ne ovat säilyttäneet asemansa näihin päiviin saakka.
 

Nähtävyyksien lisäksi Helsinki tarjoaa paljon tekemistä niin lapsiperheille kuin kaikenikäisille matkailijoille ja liikkujillekin. Tästä esimerkkinä lähes ydinkeskustassa sijaitseva Korkeasaaren eläintarha tai noin puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Nuuksion kansallispuisto. Nähtävyyksien yhteydessä on usein ravintoloita, puistoja, museoita tai muita aktiviteetteja. Autoillen nähtävää ja tekemistä riittää halki Helsingin ja koko Uudenmaan alueen. Pääkaupunkiseutu on aktiivisen lomailijan paratiisi.
 

Erilaiset tapahtumat Helsingissä ympäri vuoden


Helsinki on aktiivinen kaupunki. Sen sykkeessä tapahtuu paljon. Kauppatorilla elämä on vilkasta ja värikästä. Sen tuoksuja ja tunnelmaa on hyvä hengittää. Ehdottomasti kannattaa varata aikaa myös erilaisten ruokien ja herkkujen maistelemiseen. Se jos mikä on tekemistä parhaimmillaan. Elämyksellistä tekemistä Kauppatorin läheisyydessä tarjoaa Allas Sea Pool.


Mikäli haluaa nähdä laajemmin Helsingin tapahtumia ja aktiviteetteja, kannattaa ehdottomasti suunnata auton keula keskustan ulkopuolelle. Vaikka keskustan tarjonta on runsasta ja monipuolista, jää paljosta paitsi, jos näkemättä jäävät muun muassa Talvipuutarha, Puu-Vallila tai vanha kauppahalli. Loistavaa tekemistä tarjoavat myös Helsingin Hernesaaressa sijaitseva Löyly, monien tapahtumien tyyssija Seurasaari tai huvittelun ja leikkimielisyyden huipentuma Linnanmäki.


Koe pääkaupunkiseudun ja Helsingin keskustan nähtävyydet, tapahtumat ja aktiviteetit helposti. Auton vuokraaminen Helsingistä on vaivaton tapa viettää huoleton viikonloppu tai pidempikin loma kauniissa suomalaisissa maisemissa ympäri vuoden. Vaikka vilkkain lomasesonki ajoittuu kesään, on Helsinki täynnä energiaa ja nähtävää läpi vuoden.


Enterprise tarjoaa vaivatonta autonvuokraamista Helsingissä: Esplanadi, Herttoniemi, Helsinki-Vantaan lentokenttä sekä myös Espoossa ja Vantaalla! Jokainen asiakas on meille arvokas, joten saat meiltä aina parhaan mahdollisen auton tarpeisiisi kaikilla tarvitsemillasi lisävarusteilla. Olemme onnellisia saadessamme tarjota sinulle auton ja elämyksiä upeassa Helsingissä!

 

Lue myös