Kesäravintolan Fiskarsiin avannut Jenni Alexandrova luottaa kausiautoon työssä ja vapaa-ajalla

Kesäravintolan Fiskarsiin avannut Jenni Alexandrova luottaa kausiautoon työssä ja vapaa-ajalla

Kaupallinen yhteistyö Jenni Alexandrovan kanssa.

Radio- ja tv-urastaan tunnettu Jenni Alexandrova toteutti haaveensa ja perusti miehensä kanssa kesäravintolan Fiskarsiin. Hanketta oli mahdollistamassa Enterprisen kausiauto eli minileasing-auto, joka tarjosi järkevimmän vaihtoehdon autonvuokraukseen muutamaksi kuukaudeksi. Kausiautolla hoituvat niin työmatkat kuin perheen kesäiset lomareissut – kaikki kiinteään ja huolettomaan kuukausihintaan.

Alun perin Raahesta kotoisin oleva Jenni Alexandrova vietti nuoruutensa Pohjois-Suomessa, jossa välimatkat ovat pitkiä ja oma auto lähes välttämätön osa arjen rullaamista. Ajokilometrejä kertyi runsaasti nuoresta lähtien, kun opiskelut ja suuri osa vapaa-ajan riennoista taittuivat helpoiten autolla. Ensimmäisenä autona toimi isoveljen vanha Mazda vuosimallia -87.
 

Sittemmin työt toivat Alexandrovan pääkaupunkiin, ja viimeiset vuodet hän on asunut aivan Helsingin keskustan tuntumassa. Pian kaupunkiin muuton jälkeen oman auton pitäminen alkoi tuntua vaivalloiselta ja autoilu väheni merkittävästi.


”Esimerkiksi ainainen parkkipaikkojen etsiminen tuntui hankalalta. Joukkoliikenne toimii täällä niin hyvin, että oli helppoa luopua autosta. Nyt en ole omistanut autoa enää pitkään aikaan”, Alexandrova muistelee.


Elämäntilanteet voivat kuitenkin muuttua nopeasti. Alexandrovan kohdalla muutos sai alkunsa kesällä 2021, kun hän sai lomareissun yhteydessä ajatuksen perustaa miehensä kanssa oman kesäravintolan Fiskarsin luonnonkauniisiin maisemiin.
 

Minileasing vastasi parhaiten väliaikaiseen autontarpeeseen


Ravintolaprojektin edistyessä kevättalvella 2022 autontarve lisääntyi nopeasti. Suunnittelutyö vaati paljon liikkumista Helsingin ja Fiskarsin välillä – parhaillaan jopa useita reissuja viikossa.


Oma auto alkoi tuntua taas välttämättömältä, mutta ajatus auton ostamisesta tai omistamisesta ei houkutellut. Mieleen juolahti auton vuokraaminen, mutta aiemmat vuokrauskokemukset olivat vähäisiä ja nekin sijoittuivat lähinnä ulkomaanreissuihin ja korkeintaan viikon tai parin vuokra-ajalle.


Alexandrova selaili sosiaalisessa mediassa erilaisia autonvuokraukseen liittyviä sisältöjä ja kyseli tuttaviltaan kokemuksia vuokra-autoilusta:


”Käytin aika paljon aikaa siihen taustatyöhön. En ollut moneen vuoteen omistanut autoa, tai ollut mitenkään mukana missään autonvuokraukseen liittyvässä, joten halusin ottaa mahdollisimman paljon selvää asioista ennen vuokrauspäätöstä.”


Lopulta Instagramissa vastaan tuli vaihtoehto nimeltä minileasing, eli niin sanottu pitkäaikainen autonvuokraus. Minileasing tarkoittaa kausiauton vuokraamista kiinteään kuukausihintaan ja vähintään kuukaudeksi, mutta ilman sitoutumista vuosien mittaisiin leasing-sopimuksiin.


”Etsin erilaisten hashtagien avulla Instagramista autonvuokraukseen liittyviä asioita, ja sieltä sain selville, että tällainen minileasing on mahdollista. Minileasing tuntui heti itselleni järkevimmältä vaihtoehdolta, koska oma vuokraustarpeeni ei ollut erityisen lyhyt eikä pitkä.”


Michelin-ravintoloitsijan suunnittelemaa pizzaa tarjoileva ravintola Waldemar avattiin toukokuun lopussa Fiskarsin seuraintalolle. Ravintola palvelee asiakkaitaan sesonkiluonteisesti elokuun loppuun ja sulkee sitten ovensa talveksi. Autontarve oli siis ennakkoon tiedossa:


”Minulla oli tiedossa selkeä aikajakso: tarvitsin auton siihen asti, kunnes ravintola menee kiinni. Neljäksi kuukaudeksi kausiauto minileasingilla tarjosi järkevimmän vaihtoehdon. Katsotaan sitten elokuussa uudestaan, tarvitsenko vielä autoa, ja sopimusta pystyy halutessaan myös jatkamaan.”
 

Mitä on Mini-Lease?

 

Jenni Alexandrova ajaa Enterprisen kausiautolla

Jenni Alexandrova kurvailee tänä kesänä Enterprisen kausiautolla Helsingin ja Fiskarsin väliä.


Palvelun joustavuus ja henkilökunnan tuki helpottivat käyttöönottoa
 

Huolellisen taustatyön jälkeen syntyi lopulta päätös hankkia kausiauto kesäksi ja palveluntarjoajaksi valikoitui Enterprise-autovuokraamo.


Koko kansan tunteman mediapersoonan lapsiperhearki ja työ radiossa on hektistä, mutta sopimusasiat saatiin hoidettua käden käänteessä:


”Enterprisen edustaja tuli työpaikalleni käymään ja kahvikupposen ääressä katsottiin paperit kuntoon. Minulla oli superkiireellinen aikataulu, mutta kaikki sujui hämmästyttävän helposti, ja auto jopa toimitettiin minulle kotiin.”


Vuosien tauko oli vieraannuttanut Alexandrovan autoilusta, joten kylmiltään ratin taakse hyppääminen ja pitkät ajomatkat Helsingin ja Fiskarsin välillä jopa hieman pelottivat.


Ennen luovutusta minulle esiteltiin, miten auto toimii, ja käytiin jopa yhdessä pienellä koeajolla. Sain rauhassa ottaa tuntumaa autoon ja tutustua sen ominaisuuksiin ennen käyttöönottoa.”


Autokseen Alexandrova valitsi Opelin Grandland X -mallisen citymaasturin plug-in hybridinä. Valintaan vaikuttivat mm. pienemmät päästöt sekä parempi näkyvyys korkean maavaran ansiosta. Helppokäyttöiset automaattivaihteet ja kevyt ohjaus auton suuresta koosta huolimatta tekivät vaikutuksen, ja muutaman ajokerran jälkeen jännitys oli tipotiessään:


”Autohan on aivan ihana! Sen käyttö ja Enterprisen palvelu tuntuivat alusta lähtien tosi turvallisilta. Sain lisäksi tiepalvelun yhteystiedot siltä varalta, jos tien päällä sattuu jotain. Palvelukokemuksesta jäi ihana tunne, että minua ei ole jätetty yksin autonvuokrauksen jälkeenkään. Tukea on saatavilla koko autonvuokrauksen ajan.”

 

Jenni Alexandrovan menopeli on tänä kesänä Enterprisen kausiauto minileasingilla

Neljäksi kuukaudeksi Enterprisen kausiauto minileasingilla tarjosi järkevimmän vaihtoehdon. 


Kausiauto helpottaa Alexandrovan työtä sekä vapaa-aikaa
 

Arkipäivät Alexandrova työskentelee kotikaupungissaan ja työmatkat taittuvat edelleen helpoiten julkisilla, joten autolle on tarvetta pääasiassa viikonloppuisin. Ajomatkat ovat kuitenkin pitkiä, ja kilometrejä kertyy tulevan kesän aikana runsaasti.


 ”Olen viikot Helsingissä töissä, jolloin autoa ei yleensä tarvita. Perjantaisin työpäivän hyppään autoon, ajan Fiskarsiin ja laitan auton perillä sähkölataukseen. Sunnuntaina ajan takaisin.”


Työmatkojen lisäksi kausiauto tuo iloa ja liikkumisen vapautta myös vapaa-aikaan:


”Kun kesäloma koittaa, pystyy koko perheen voimin käydä eri paikoissa ajelemassa. Ei tarvitse olla riippuvainen juna- tai bussiaikatauluista, vaan voi aamulla silmät avatessaan lähteä käymään missä tahansa. Kyllähän se tuo tietynlaista vapautta, kun on auto aina käytettävissä.”


Alexandrova kuvailee itseään rauhalliseksi kuljettajaksi, joka pyrkii välttämään ylimääräisen kiireen jo ennen lähtöä. Tien päällä hän haluaa ottaa muut tienkäyttäjät huomioon ja toivoo samanlaista käytöstä kaikilta autoilijoilta.


Kun puhe kääntyy ajomatkojen aikaisisiin musiikkivalintoihin, radiojuontajana työskentelevä nainen paljastaa itsestään yllättävän seikan:


”Monethan vaihtavat kanavaa, kun biisi loppuu ja juontaja pääsee ääneen, mutta minulla se menee itse asiassa toisinpäin. Pyrin etsimään spiikkejä kappaleiden välissä, koska haluan kartoittaa kilpailijoita. Olen vähän sellainen spiikkien metsästäjä. Toki silloin kun on muita kyydissä, niin kuunnellaan yleensä musiikkia.”


Alexandrovan taloudessa ei ole muita ajoneuvoja, ja hänen taskustaan löytyy myös perheen ainoa ajokortti. Kuljettajaa ei siis tarvitse arpoa, mutta musiikkiin saavat vaikuttaa muutkin matkustajat.


”Täytyy tunnustaa, että vaikka olen töissä Aito Iskelmä -kanavalla, niin aika usein omassa autossa musiikkivalinnat painottuvat enemmän rap-osaston puolelle”, Alexandrova myhäilee.


Kenelle suosittelet kausiautoa, Jenni Alexandrova?


”Suosittelisin kausiautoa tietynlaista helppoutta rakastavalle. Sellaiselle, joka tietää, ettei ihan koko ajan ja säännöllisesti tarvitse omaa autoa.”


”Lisäksi jos haluaa vaikka alleen sähköauton tai hybridin, tai auton mitä ei olisi varaa ostaa, niin sellaisessakin tilanteessa minileasing on hyvä ratkaisu kokeilla autoa ilman pitkää sitoutumista.”


Tarvitsetko kausiautoa?
 

Laajasta valikoimastamme löytyy eri kokoluokan kausiautoja kaikkiin liikkumisen tarpeisiisi. Valitse automalli ja täytä varauspyyntölomake ja olemme sinuun pian yhteydessä viimeistelläksemme varauksesi – näin pääset nauttimaan kesäautoilusta kätevästi minileasingilla ja voit jatkaa sopimusta helposti myös syksyllä.

 

Katso kausiautot ja varaa omasi
 

Kausiauto tuo helppoutta ja iloa Jenni Alexandrovan työmatkoihin
Työmatkojen lisäksi kausiauto tuo iloa ja liikkumisen vapautta myös vapaa-aikaan.

Lue myös