Mitä tulee huomioida autoa vuokratessa – 8 vinkkiä auton vuokraajalle

Mitä tulee huomioida autoa vuokratessa – 8 vinkkiä auton vuokraajalle

Auton vuokrauksesta ei tarvitse tehdä elämää suurempaa tapahtumaa – se on yhtä sujuvaa kuin laskettelusuksien, painepesurin tai lomamökin vuokrauskin. Auton vuokraukseen ei vaadita erityistä kokemusta tai tietämystä. Riittää, kun sinulla on tarpeeksi ikää, voimassa oleva ajokortti sekä luottokortti vuokrausta varten.

Muutama seikka kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, jotta vuokraaminen, ajaminen sekä palautus sujuisivat mutkattomasti ja ilman odottamattomia yllätyksiä. Tässä siis parhaat vinkit auton vuokraajalle:

 

1. Vuokraa auto hyvissä ajoin ennen reissua

 

Kun vuokraat auton hyvissä ajoin, saat juuri sellaisen auton kun tarvitset, sille ajalle mille tarvitset. Toki voit saada vuokra-auton käyttöösi nopeallakin aikataululla, mutta mitä aiemmin olet liikkeellä, sitä enemmän vaihtoehtoja sinulla on tarjolla.

 

2. Varaa auto tarpeesi mukaan

 

Sähköauto on vaivaton kaupunkiajossa ja kesäkaudella. Pitempiä reissuja varten hyvä vaihtoehto on esimerkiksi hybridi, sillä ruuhka-Suomen ulkopuolella latausasemia ei ole saatavilla joka nurkalla. Pohjoisen oloihin sekä mökkiteille kannattaa varata neliveto, jolla pärjää parhaiten kelirikossa, sohjossa ja vaihtelevassa maastossa. Kuljetukseen, kevyeen muuttoon tai muuhun tilan tarpeeseen on järkevä valita pakettiauto.

 

3. Varaa vuokraukseen ja palautukseen aikaa

 

Joskus on kiire junaan, paluulennolle tai ihan vain takasin kotiin. Varaa aina auton noutoon ja palautukseen hyvin aikaa. Vaikka täyttäisitkin netissä varauslomakkeen, jää sinulle asioitavaa myös tiskillä ja tällöin sinulla on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä vuokraamon henkilökunnalle.

 

4. Tarkista, mitä vuokrauksesi pitää sisällään

 

Vakuutus ei ole ensimmäinen asia, missä vuokratilanteessa kannattaa säästää. Ei varsinkaan, mikäli olet lähdössä pitemmälle reissulle tai vieraaseen määränpäähän. Pohdi, mitä vakuutusehdot tarkoittavat omalla kohdallasi, jos vaikka vieras auto törmää sinuun parkkipaikalla, tuulilasiin lentää pikkukivi tai rengas puhkeaa kesken matkan. Kattava vakuutuspaketti lomamatkalle on mielenrauhaa lievittävä pieni lisämaksu.

 

5. Lisäkuljettaja on suuri etu

 

Pidemmille matkoille kannattaa ehdottomasti varata lisävarusteeksi lisäkuljettaja, mikäli reissuun lähtee myös puoliso tai kaverit. Tämä keventää matkanteon rasitusta huomattavasti. Jos määränpää ei ole ennestään tuttu, saattaa myös navigaattori pelastaa monelta pulmalta, etenkin jos aikataulu painaa päälle.

 

6. Huomioi rajanylitys

 

Vuokra-autolla ei voi matkustaa ulkomaille täysin omatoimisesti. Rajan ylitys toki onnistuu tietyin ehdoin – ota aina yhteyttä Enterpriseen vähintään seitsemän vuorokautta ennen matkasi alkua riittävien dokumenttien toimittamiseksi.

 

7. Palauta auto moitteettomassa kunnossa täydellä tankilla

 

Tarkista auto ennen palautusta ja raportoi mahdollista naarmuista tai kolhuista. Palauta auto samassa kunnossa. Hammasharjalla autoa ei tarvitse lähteä hinkkaamaan, mutta katso että auton kunto vastaa sitä millaisessa kunnossa se sinulle vuokrauksen alussa luovutettiin. Tankaa auto täyteen ennen palautusta, ellet ole erikseen sopinut muuta.

 

8. Kysy, jos et tiedä!

 

Emme oleta, että jokainen asiakkaamme olisi automatkailun asiantuntija. Siksi autamme mielellämme sinua valitsemaan itsellesi sopivan auton tai vastaamme muihin mieltäsi painaviin kysymyksiin. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai naputtele kysymys helposti chattiin!

Lue myös