Pitääkö kaikki omistaa itse? - Teemu Sysmäläinen luopui omasta autostaan

Pitääkö kaikki omistaa itse? - Teemu Sysmäläinen luopui omasta autostaan

Teemu Sysmäläinen myi vuosi sitten oman autonsa ja on siitä lähtien turvautunut vuokra-autopalveluihin. Nyt Sysmäläinen on vuokrannut leasing-auton Enterpriseltä toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Auto on helppo vaihtaa aina uuteen vuodenajan tai kiinnostuksen mukaan.

- Helppous, joustavuus ja huolettomuus, Teemu Sysmäläinen perustelee siirtymistään Enterprisen minileasing-palveluun. Vuokra-auto on hänellä päivittäisessä yksityiskäytössä, eikä mies haaveile oman auton hankkimisesta lähitulevaisuudessa. Teemun mukaan palvelu on täydellinen hänen tämänhetkiseen elämäntilanteeseen.

 

- Ei tarvitse murehtia. Maksan kuukausittain leasing-sopimuksen mukaisesti ja jos kyllästyn, voin helposti vaihtaa toiseen autoon. Nyt talvella minulla on käytössä nelivetoinen hybridi-auto, mutta kesäkaudelle vaihdan taas täyssähköautoon, Teemu pohtii.

 

Kahden teinipojan kanssa ajokilometrejä ja kuskaamista kertyy. Teemu liikkuu myös paljon paikkakunnan ulkopuolella kotimaassa matkaillen ja kakkosasunnolla käyden. Mies myöntää, että kulkemisen voisi varmasti hoitaa edullisemminkin. Koti sijaitsee Helsingin keskustassa, eikä omalla autolla tarvitsisi suunnata palveluiden perässä kauemmaksi. Teemu kuitenkin antaa arvoa leasing-sopimuksen sujuvuudelle.

 

- Palvelun helppous painaa enemmän vaakakupissa. Julkiset liikennevälineet eivät sillä tavalla ole mun juttu. Arvostan sitä, että voin olla aikatauluriippumaton ja pääsen kulkemaan miten haluan. Olen vähän erakkoluonne, vaalin omaa rauhaa. Sähköautossa päästöt ovat pieniä, joten en näe kestävän kehityksen ja ympäristön kannaltakaan tässä ongelmaa, Teemu pohtii.

 

Vannoutuneesta automiehestä vuokrapalveluiden käyttäjäksi

 

Teemu Sysmäläinen myöntää olevansa automiehiä. Omalla autolla Teemu on ajanut koko aikuisikänsä, aina viime vuoteen saakka. Luopuminen ei kuitenkaan ole kirpaissut. Teemun mukaan maailman nykytila ja etenkin EU:n asettama aikaraja polttomoottoriautojen myynnille aiheuttaa epävarmuutta. Auton osto ei miehen mielestä ole nyt järkevää.

 

- Ensinnäkin suhtaudun näihin ihan käyttöautoina. Ne ovat palvelemassa sen hetkistä tarvetta ja voin tarvittaessa vaihtaa tai luopua autosta helposti kokonaan. Uuden auton hankkiminen ei taloudellisessa mielessä nyt kannata, koska auto menettää arvonsa niin nopeasti. Nykyautot ovat myös sisältä ja ulkoa melko lailla toistensa kaltaisia. Vaihdat autoa ja se on ihan samanlainen kuin entinen, kyllästyn helposti, Teemu perustelee.

 

Hän kaipaakin vuokra-automallistoon lisää valinnanvaraa. Erityisesti premium-luokan autot kiinnostaisivat. Nykyisessä elämän- ja maailmantilanteessa hän on kuitenkin ottanut aikalisän kiinteän omaisuuden hankkimiseen. Tulevaisuus on avoin ja juuri nyt Teemu ei halua sitoutua mihinkään konkreettiseen. Hän myös pohtii, kannattaako kaikkea omistaa itse.

 

- Kyseenalaistaisin suomalaista suhtautumista tavaraan, että onko omistaminen kuinka järkevää? Tässä huomaa sukupolvien välisen eron. Minun vanhempieni ikäluokalle omistusmaailma oli ainoa oikea, se että oli omakotitalo, auto, vene, kesämökki ja niin edelleen. Mutta tästä kaikesta on myös hirveästi vastuuta ja vaivaa, Teemu miettii.

 

Enterprisen palveluun ja konseptiin Teemu on tyytyväinen. Hänen mielestään Enterprisen kaltainen korkealaatuisen asiakaspalveluntuottaja pitää pintansa automaailman murroksessa.

 

- Hyvin on Herttoniemen paikallisväki palvellut ja ollut ystävällistä. Kun asiat ovat kunnossa, silloin on asiakaskin tyytyväinen. Uskon, että Enterprisellä on hyvät tulevaisuudennäkymät, Teemu Sysmäläinen sanoo.

Lue myös