Kittilä tarjoaa tekemistä, näkemistä ja kokemista läpi vuoden

Kittilä tarjoaa tekemistä, näkemistä ja kokemista läpi vuoden

Kittilän lentoasema on vilkas turistien ja kotimaan matkaajien kohtaamispaikka, josta jokainen suuntaa eri puolille Lappia. Lapin matkailu on yksi merkittävä osa koko Suomen matkailusta. Kittilän ympäriltä löytyvät tutut ja suositus kohteet kuten Ylläs ja Levi, jotka ovat vilkkaita laskettelu- ja hiihtokeskuksia. Hiihtokauden lisäksi Suomen Lappi on kaunis ympäri vuoden.

Kittilästä Leville ja Ylläkselle aktiviteettien pariin

 

Kittilä sijaitsee Lapissa, noin 200 kilometrin päässä napapiiriltä. Kittilän lentoasema on hyvin kansainvälinen ja sieltä on sujuvaa liikkua eri lomakohteisiin. Lentoasemalta löytyy Enterprisen monipuolinen autovuokraamo ja jokaiselle löytyy tarpeisiin sopiva auto oikeanlaisilla varusteilla. Kittilän lentoasemalta on siis kätevää suunnata lähialueen hiihtokeskuksiin ja luontokohteisiin.

 

Kittilän lähettyviltä löytyvät Levin ja Ylläksen hiihtokeskukset sekä Kittilän omia pienempiä nähtävyyksiä. Muita tuntureita Kittilän alueella ovat Aakenustunturi, Korsatunturi, Kumputunturi, Kätkätunturi sekä Pyhätunturi. Eli tuntureita riittää vaeltamiseen, retkeilyyn, lumikenkäilyyn tai moottorikelkkailuun useampia.

 

Levi on yksi Suomen suurimmista hiihtokeskuksista ja vaikka se vetää ihmisiä runsaimmin talvella, se on suosittu lomakohde ympäri vuoden. Levi tarjoaakin elämyksiä aina lumisista rinteistä metsän hiiskumattomaan rauhaan ja ratsastuksesta huskyajeluun. Kun aktiviteetit täyttävät lomailijan päivän, illan after ski -tunnelma on täydellinen huipennus päivälle.

 

Levin lomakylä on kaikkineen täyden palvelun kylä, josta löytyvät niin kaupat, apteekit ja hierojatkin. Ja kaikki vieläpä kävelymatkan päästä.

 

Tekemistä Kittilässä ja Ylläksellä ympäri vuoden

 

Tekemistä Levillä riittää kaikenlaisille lomailijoille. Metsässä voi bongata poroja, sienestää, marjastaa, metsästää tai käydä ruskaretkellä. Pyöräilijälle löytyvät huikeat maastopyöräilyreitit ja vesillä pääsee veneilemään ja kalastamaan. Rohkeimmille vesiharrastajille löytyy myös mahdollisuus jännittävään koskimelontaan.

 

Lähellä Kittilän lentoasemaa sijaitsee myös Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, jonka keskuksena on Ylläksen hiihtokeskus. Ylläkseltä löytyvät samat upeat mahdollisuudet lasketteluun, hiihtoon, kelkkailuun, lumikenkäilyyn, retkeilyyn, vaeltamiseen ja muihin aktiviteetteihin kuin Leviltäkin. Kesäisin Ylläksellä voi harrastaa polkujuoksua, melontaa ja kaikenlaista puuhastelua luonnossa.

 

Ylläs on valittu vuonna 2020 Pohjoismaiden parhaaksi hiihtokeskukseksi. Lapissa on siis huikeita lomakohteita aivan Kittilän liikenneyhteyksien varrella. Kittilästä kun vuokraa jo heti lentoasemalta vuokra-auton, voi ajella läpi loman aikana useampiakin tuntureita.

 

Enterprisen verkkosivuilta tai autovuokraamosta Kittilän lentoasemalta saat asiantuntevaa palvelua ja parhaat vinkit auton vuokraamiseen kaikkina vuodenaikoina. Vietä siis unohtumaton loma joko lumesta tai yöttömän yön valosta nauttien!

Lue myös