Rovaniemen nähtävyydet autolla – Rovaniemi avaa matkailijalle portin Lappiin

Rovaniemen nähtävyydet autolla –      Rovaniemi avaa matkailijalle portin Lappiin

Rovaniemi hurmaa modernilla tyylillään ja aidolla pohjoisen luonnolla. Lapin kulttuuri ja monipuoliset aktiviteetit tarjoavat elämyksiä kaikkina vuodenaikoina: luminen talvi-ilta kirkkaan tähtitaivaan alla tai kesän yötön yö auringon värjätessä vaaran rinnettä eivät unohdu milloinkaan. Rovaniemi on myös joulupukin virallinen kotikaupunki, ja hänen luonaan voi vierailla vuoden jokaisena päivänä. Ylitä napapiiri – koe Lapin ja Rovaniemen nähtävyydet autolla!

Rovaniemen nähtävyydet kuljettavat pohjoisen ytimeen
 

Rovaniemen kaupungissa tuntee aidosti, miten luonto ja kaupunkiympäristö sulautuvat saumattomasti yhteen. Tunnelma on rauhallinen ja palvelut huolellisesti matkailijaa varten mietittyjä. Myös Rovaniemen nähtävyydet puhuttelevat ja takaavat kiinnostavia oivalluksia lappilaisesta kulttuurista, luonnosta ja elämästä yleensä.

 

Yksi tunnetuimpia vierailukohteita on Arktikum, joka on pohjoisuudesta kertova tiedekeskus ja museo. Se on toteutettu niin, että lapsetkin viihtyvät. Myös metsäaiheinen tiedekeskus Pilke on kiehtova nähtävyys lapsille ja aikuisille. Sen näyttelyt ovat hauskoja ja informatiivisia.

 

Taiteen ystävän kannattaa vierailla Kulttuuritalo Korundissa, jossa on Rovaniemen taidemuseo. Se on myös Lapin kamariorkesterin kotipaikka, joten Korundissa pääsee nauttimaan korkeatasoisesta ja ennakkoluulottomasta musiikista.

 

Useat Etelä-Lapin ja Rovaniemen käyntikohteet voi kiertää samalla reissulla, koska paikkojen väliä voi kulkea sujuvasti autolla. Rovaniemelle on helppo saapua junalla tai lentokoneella. Lentokentällä on Enterprisen autovuokraamo, josta auton saa kätevästi käyttöönsä. Rovaniemen lentokenttä on myös joulupukin virallinen lentoasema. Enterprisen vuokra-auton voi noutaa myös Rovaniemen rautatieasemalta.

 

Rovaniemen tapahtumat vievät poroajelulle ja joulupukin maahan

 

Rovaniemellä on paljon tekemistä aktiivilomailijalle. Laskettelu ja hiihto Ounasvaaran maisemissa, huskysafari tai poroajelu ovat lappilaisen talven eksotiikkaa. Kesäpäivä kuluu rattoisasti luonnossa melonta-, patikointi- tai pyöräilyretkellä. Hieman aikaa kannattaa antaa myös ruokaelämyksistä nauttimiseen. Rovaniemen keskustassa on ravintoloita, joissa pääsee kokeilemaan pohjoisen luonnosta ammentavia makuja.

 

Joulupukin Pajakylä on lapsiperheiden ehdoton suosikki. Sen tunnelma on hyvin ainutlaatuinen ja kiehtova. Joulupukilla on aikaa kaikille vierailijoille, ja hänet pääsee tapaamaan ilmaiseksi. Pajakylä sijaitsee aivan napapiirin kohdalla. Napapiiri on merkitty maahan niin, että voit kokeilla sen ylittämistä molempiin suuntiin.

 

Kaikkiin Rovaniemen ja Lapin tapahtumiin voi perehtyä tarkemmin Visit Rovaniemi -verkkosivustolla. Eri puolille sijoittuvissa tapahtumissa on helppo vierailla autolla, ja majoituspaikankin voi varata rauhalliselta alueelta keskustan ulkopuolelta, jos auto on käytössä.

 

Autonvuokraus onnistuu sujuvasti Enterprisen kautta. Jokainen asiakas on meille arvokas, joten saat meiltä aina parhaan mahdollisen auton tarpeisiisi kaikilla tarvitsemillasi lisävarusteilla. On ilo tarjota sinulle auto ja elämyksiä Rovaniemellä ja Lapissa!

 

Lue myös