Tampereen nähtävyydet autolla – Tampere tarjoilee reissaajalle sekä kaupunkikulttuuria että luontoa

Tampereen nähtävyydet autolla –      Tampere tarjoilee reissaajalle sekä kaupunkikulttuuria että luontoa

Tampere on vetovoimainen kaupunkikohde järvimaiseman keskellä. Sieltä löytyy tekemistä ja nähtävää kaikenikäisille ympäri vuoden. Voit tutustua tehdaskaupungin historiaan ja nauttia nostalgisen Tallipihan tunnelmasta. Pyynikinharjulta pääsee ihailemaan suomalaista perinnemaisemaa, ja Särkänniemi tarjoaa takuuvarmaa hyvää mieltä ja elämyksiä koko päiväksi. Välimatkat eivät ole este: voit kiertää Pirkanmaan ja Tampereen nähtävyydet autolla!

Tampereen nähtävyydet yllättävät monipuolisuudellaan


Monet museot, tapahtumat ja teatterit tekevät Tampereesta yhden Suomen ykkösmatkakohteista. Poliisimuseo, Rallimuseo, Postimuseo ja Salibandymuseo kertovatkin siitä, että museoita löytyy monipuolisesti eri aiheista kiinnostuneille vierailijoille. Kaikenikäisiä kiehtova museoalue on Amurin työläismuseokortteli, jossa pääsee tutustumaan tamperelaisen työväestön koteihin ja niiden kuvitteellisten asukkaiden elämäntarinoihin.


Tiesitkö, että Tampere on saunapääkaupunki? Tampereella ja sen ympäristössä on yli 55 yleistä saunaa, joissa jokainen voi nauttia lempeistä suomalaisista löylyistä. Saunominen sopiikin mainiosti pirkanmaalaiseen järvimaisemaan. Retkipäivän voi aloittaa esimerkiksi vierailemalla Urjalan museossa, kulkemalla Väinö Linnan reittiä tai nauttimalla Pyynikin maisemista ja hiekkarannasta. Lopuksi saunan löylyt rentouttavat ja järveen pulahtaminen piristää.


Tampere ja Pirkanmaa sopivat mainiosti päiväretkikohteeksi, viikonloppureissuun ja myös pidempiaikaiseen oleiluun. Useat Pirkanmaan käyntikohteet voi kiertää samalla reissulla, koska paikkojen väliä voi kulkea sujuvasti autolla. Jos omaa ei ole, auton voi vuokrata Enterprisen autovuokraamosta.


Tampere sopii aktiivilomailijalle


Tampereella on paljon tekemistä aktiivilomailijalle. Kesäpäivä kuluu rattoisasti kaupungin puistoissa ja järvimaisemissa. Pyhäjärvireitti kutsuu pyöräilemään, patikoimaan ja nauttimaan luonnosta. Reitin varrella on kivoja kahviloita ja uimarantoja, joissa voi pysähtyä virkistymään. Myös Tampereen kesäterassit ovat kokemisen arvoisia. Tunnelmasta voi nauttia niin kattoterassilla, kulmakuppilassa kuin myös keskustorilla.

Särkänniemi on lapsiperheiden ehdoton suosikki. Se tarjoaa tekemistä päiväksi ja kahdeksi. Lapset innostuvat myös lukuisista puistoista ja luontokohteista. Heidän kanssaan voi tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin, kuten suppailuun tai frisbeegolfiin.


Kaikkiin Tampereen ja Pirkanmaan tapahtumiin voi perehtyä tarkemmin Visit Tampere -verkkosivustolla. Eri puolille sijoittuvissa tapahtumissa on kätevä vierailla autolla, ja majoituspaikankin voi varata rauhalliselta alueelta keskustan ulkopuolelta, jos auto on käytössä.


Autonvuokraus onnistuu sujuvasti Enterprisen kautta. Jokainen asiakas on meille arvokas, joten saat meiltä aina parhaan mahdollisen auton tarpeisiisi kaikilla tarvitsemillasi lisävarusteilla. On ilo tarjota sinulle auto ja elämyksiä Tampereella ja Pirkanmaalla!

Lue myös