Turun nähtävyydet autolla – Varsinais-Suomi ja Turku tarjoavat elämyksiä vuoden ympäri

Turun nähtävyydet autolla – Varsinais-Suomi ja Turku tarjoavat elämyksiä vuoden ympäri

Turun nähtävyydet yhdistävät menneen ajan hengen ja nykyisen elämän vireyden kiehtovalla tavalla. Tekemistä löytyy kaikille: Historiasta kiinnostunut vierailee Turun linnassa, kirkoissa, museoissa ja näyttelyissä. Luontoystävä nauttii maailman kauneimmasta saaristosta ja merestä. Myös aktiivilomailijalle on tarjolla monenlaista tapahtumaa ja toimintaa urheilusta muuhun kulttuuriin. Ihastu ja koe Varsinais-Suomen ja Turun nähtävyydet autolla!

Turun nähtävyydet hengittävät historiallisessa miljöössä ja vireän kulttuurin keskellä
 

Suomen ensimmäisessä pääkaupungissa, Turussa riittää nähtävää. Kaupunki sopii mainiosti päiväretkikohteeksi, viikonloppureissuun ja myös pidempiaikaiseen oleiluun. Keskeiset nähtävyydet sijoittuvat Aurajoen varrelle, joten Turkuun tultaessa kannattaakin suunnata aluksi sen rannoille.
 

Aivan Aurajoen tuntumassa ovat kaupungin vanhimmat talot, arkkitehtuurin helmet. Tunnelmasta pääsee nauttimaan joen rantaa kävellen ja välillä idyllisissä kahviloissa ja tasokkaissa ravintoloissa vieraillen.
 

Turun kuuluisin nähtävyys on ehdottomasti Turun linna, joka on perustettu 1200-luvulla. Siitä on tullut yksi Varsinais-Suomen suosituimmista matkakohteista sen vuoksi, että nähtävää ja aktiviteetteja järjestetään sekä lapsille että aikuisille. Myös Turun museot ovat kiehtovia. Esimerkiksi merimuseo Forum Marinum ja Luostarinmäen museokortteli saavat kaikenikäiset viihtymään.
 

Myös Turun lähialueilla on paljon kiinnostavia vierailukohteita. Useimpiin pääsee julkisilla kulkuneuvoilla, mutta omalla autolla niihin pääsee helposti ilman aikataulurajoitteita. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi Kultarannan puutarha, Louhisaaren kartano ja Kuusiston piispanlinnan rauniot. Auton voi tarvittaessa vuokrata Enterprisen autovuokraamosta.
 

Turun tapahtumat ja aktiviteetit kutsuvat lomailemaan
 

Aktiivilomailijalle ja lapsiperheille Turussa on paljon tekemistä: kauniit maastot kiehtovat lenkkeilijää ja pyöräilijää, frisbeegolf- ja golfradat ovat huippuluokkaa ja lapset viihtyvät JukuParkissa ja Seikkailupuistossa. Risteily Aurajoella ja saaristossa kiinnostaa varmasti kaikenikäisiä.
 

Turussa kannattaa kokeilla funikulaaria eli rinnehissiä, joka toimii osana kaupungin joukkoliikennettä ja jolla matkustaminen on ilmaista. Funikulaarin lisäksi kokemisen arvoista on ajaa Förillä. Se on Aurajoen ylittävä kaupunkilautta, jota on käytetty jo vuodesta 1903.
 

Turussa ja sen ympäristössä tapahtuu kaikkina vuodenaikoina jotain kiinnostavaa. Monipuolista teatteria ja tasokkaita musiikkitapahtumia järjestetään säännöllisesti, ja Turun tapahtumista tunnetuimpia ovat Ruisrock ja keskiaikaiset markkinat. Ajantasaista tietoa tapahtumista löytyy esimerkiksi Kiss My Turku -sivustolta.
 

Eri puolille Turkua ja Varsinais-Suomea sijoittuvissa tapahtumissa on kätevä vierailla autolla. Huikea autoretkikohde on esimerkiksi Saariston Rengastie. Reitti on noin 200 kilometriä pitkä, ja matkan varrella pääsee näkemään Turun kauniin saariston idyllisine kylineen ja mielenkiintoisine nähtävyyksineen. Lapsia kiinnostaa Muumimaailma, joka sijaitsee Naantalissa pienen matkan päässä Turusta.
 

Auton vuokraaminen Turusta on vaivaton tapa viettää mukava viikonloppu tai pidempi loma kauniissa suomalaisissa maisemissa. Autonvuokraus onnistuu sujuvasti Enterprisen kautta. Jokainen asiakas on meille arvokas, joten saat meiltä aina parhaan mahdollisen auton tarpeisiisi kaikilla tarvitsemillasi lisävarusteilla. On ilo tarjota sinulle auto ja elämyksiä Turussa!

Lue myös