Tapahtumat ja aktiviteetit Vantaalla – Vantaa kutsuu monipuolisuudellaan

Tapahtumat ja aktiviteetit Vantaalla – Vantaa kutsuu monipuolisuudellaan

Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki pääkaupunkiseudulla ja Helsingin pohjoinen naapurikaupunki. Vantaa on tapahtumien, tekemisen ja aktiviteettien monipuolinen paikka, jossa jokainen löytää oman tapansa rentoutua. Uusimaalla sijaitseva Vantaa tarjoaa niin luontoa, kulttuuria kuin makuelämyksiäkin. Lisäksi sen peräti 7000 vuotta vanha historia on läsnä vanhojen asumusten jäännösten sekä vanhan Helsingin pitäjän aikaisten rakennusten voimin.

Vantaan nähtävyydet ja kokemisen arvoiset paikat


Samalla kertaa voit nauttia Vantaan paikallisuudesta mutta myös kansainvälisyydestä. Vantaa on monipuolinen, historiallinen ja moderni samaan aikaan. Kansainvälisestikin palkitun Helsinki–Vantaan lentokentän ympärille on muodostunut niin lapsiperheiden kuin nuortenkin suosima asuinalue nähtävyyksineen ja aktiviteetteineen.

 

Lomalaiselle Vantaa tarjoaa nähtävää ja koettavaa sopivassa määrin päivän tai viikonkin mittaiselle lomalle. Yksi tunnetuimpia nähtävyyksiä on Tiedekeskus Heureka, jossa päänäyttelyn lisäksi on kaksi vaihtuvaa näyttelyä. Näyttelyt ovat toiminnallisia, joten ne jaksavat innostaa kaikkia lapsista aikuisiin. Tieteen tutkijaa voivat kiinnostaa myös historialliset tutkimusmatkat, joten Vantaalla kannattaa suunnata myös runsaasti ilmailun historiaa ja ilmailuun liittyvää esineistöä esittelevään Suomen Ilmailumuseoon.

 

Mikäli tieteen ja historian tutkimisen jälkeen alkaa tuntua, että välillä voisi puuhastella jotakin keveämpää, löytyy Vantaalta myös loistavia shoppailumahdollisuuksia ja Jumbon ostoskeskuksen yhteydessä sijaitsee lisäksi Viihdekeskus Flamingo. Flamingo on monenlaiseen rentoutumiseen ja tekemiseen tarkoitettu kokonaisuus, jossa varmasti viihtyvät niin perheet kuin kaveriporukatkin. Flamingossa on mahdollisuus nauttia kylpylä- ja kauneuspalveluista, monipuolisesta ravintolavalikoimasta sekä tietysti ostoskeskuksen ostosmahdollisuuksista.

 

Vantaan luontoa

 

Vantaalla on helppoa päästä myös luontoon. Erilaisille päiväretkille on monia mahdollisuuksia sen mukaan, kaipaako täysin luonnon rauhaan vai ennemminkin aktiivisempaa tekemistä luonnon keskellä. Upeita luontopolkuja ja pyöräilyreittejä Vantaalta löytyy useampia.

 

Yksi loistava päiväretkikohde on Sotungin kylä, josta löytyvät erikoinen veistospuisto, Härmälän maatila sekä maatalousmuseo. Sotungin lisäksi löytyvät erilaiset ulkoilualueet kuten Tammiston luonnonsuojelualue, Kartanonkoski sekä Kuusijärven ulkoilualue, jonka yhteydessä on Sipoonkorven kansallispuisto.

 

Kansallispuistot tarjoavat läpi vuoden luonnonrauhaa, upeita maisemia sekä loputtomat määrät kävely-, vaellus- sekä pyöräilyreittejä kaikenlaisille liikkujille. Lämpiääpä niissä toisinaan saunakin kulkijoille.

 

Muita ehkä hiukan vähemmän tunnettuja mutta hyvinkin kokemisen arvoisia päivä- tai retkikohteita Vantaalla ovat muun muassa Fazerin näyttelykierros, jonka yhteydessä löytyy Fazerin kahvila sekä Håkansbölen kartano. Håkansbölen kartanon historia ulottuu peräti 1500-luvulle asti, mutta sen nykyinen jugendtyylinen päärakennus on rakennettu reilut sata vuotta sitten. Kartanosta löytyy opastettuja kierroksia sekä kesäisin pop up -kahvila.

 

Liiku helposti – Autonvuokraus Vantaalta

 

Helsinki-Vantaan lentokenttä sijaitsee Vantaalla, joten Vantaalle on kätevää tulla lentäen. Lentokentältä löydät kätevästi Enterprisen autovuokraamon, josta löydät varmasti tarpeisiisi sopivan vuokra-auton lomapäivien ajaksi. Palvelemme asiakkaitamme lentokentän lisäksi
 

 

Autonvuokraus Vantaalta sujuu helposti myös etukäteen. Sähköinen ajanvarauksemme on nopea tapa varata paras auto kaikkeen liikkumiseen. Voit myös aina tulla luoksemme autovuokraamoomme varaamaan itsellesi mieluisimman vaihtoehdon. Ja me autamme valinnassa mielellämme!

 

 

Lue myös